Selecteer pagina

Kruipruimte onder een woning

Kruipruimte onder een woning

Van een kruipruimte onder een woning in kampen, hebben we het zand eerst 80 cm laten uitzuigen, hierdoor hebben we sta-hoogte kunnen creëren, vervolgens netjes uitvlakken, plastic leggen en bewapening aanbrengen, dit alles door het kleine kruipluik.

Vervolgens hebben we met een pomp het beton gestort. Na een aantal dagen drogen hebben we kalkzandsteen blokken op de nieuwe betonvloer tot de onderkant van de bestaande fundering gelijmd. De hete lucht verwarming hebben we verplaats en ingekort, hierdoor kregen we in de nieuwe kelder een vrije doorloop, zonder je hoofd te stoten.

De standleiding van het riool/ vuilwater/douchewater en wc afvoer hebben we omgelegd, om meer ruimte te realiseren voor de begaanbaarheid van de vaste trap die ons in de kelder moet brengen. Hiervoor hebben we onder de bestaande verdiepingstrap(oude voorraadkast) een gat van ca. 2 bij 1 meter gezaagd. De aansluiting op de bestaande muren hebben we netjes uit getimmerd en vervolgens zijn alle wanden door stukadoor vlak en strak gemaakt. De vaste trap kon geplaats worden en het elektra kon aangelegd worden. De realisatie van een kruipruimte naar kelder is hiermee afgerond.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Montage staalconstructie

Montage staalconstructie

Voor een opdrachtgever uit kampen, hebben we een staalconstructie geplaatst van ca 35 ton ijzer. Het ging hier om het realiseren van een winkelpand voor Albert Heijn (AH) te Loppersum. Het bijzondere aan deze constructie is, dat deze aardbeving bestendig is gebouwd, gezien de aardbevingen door de gaswinning rondom Groningen. Er is 1 wand met kolommen mee gestort (beton) in de vloer constructie, dit word een zogenaamde brandmuur genoemd, deze blijft ten alle tijden staan. De staalconstructie wordt hier tegen aan gebouwd en bevestigd met speciale afschuif/brand bouten en moeren. Mocht er een (natuur)ramp gebeuren, zoals een aardbeving of brand uitbreken, dan kan de nieuwbouw constructie van de brandwand “afglijden”. Dit deel neemt dan niet de bestaande bouw mee en staat ver genoeg van omringende gebouwen om schade te beperken. Voor het plaatsen van de constructie gebruiken we mobiele hijskranen en hoogwerkers. De constructie wordt als bouwpakket aangeleverd, maar door wijzigingen tijdens het bouwproces, kunnen sommige wijzigingen niet meer op tijd uit/doorgevoerd worden, voordat het op de bouw geleverd wordt. Indien mogelijk passen wij dit ter plaatse op de bouwlocatie aan.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Haakse hoek lassen

Haakse hoek lassen

Voor een opdrachtgever in kampen hebben we een machine die onderhevig is aan slijtage door het schuiven, drukken, persen en knippen van oud ijzer weer als nieuw gemaakt door alle ontstane ronde hoeken weer haaks op te lassen en vlak te slijpen, omdat er op sommige delen veel krachten komen, moesten er ook stapel lassen gelegd worden.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Kolommen aan stalen wanden lassen

Kolommen aan stalen wanden lassen

Voor een opdrachtgever in kampen hebben we stalen wanden aan kolommen gelast. De wanden zijn ca 10 meter hoog. De kolommen zitten ca 18 meter in de grond. Deze wand is onderbroken door een betonvoet van een enorme windmolen van ca 100 meter hoog. Hierdoor moest de wand een stuk uitgebouwd worden, om de molen heen. Aangezien hier veel materialen, zoals oud ijzer tegen aan gestapeld wordt, komen er veel krachten op de wand, tegen de 13 mm dikke stalen platen.

Om deze platen zo strak mogelijk tegen de kolommen te krijgen hebben we deze met een mobiele kraan tegen de kolommen aangedrukt/getrokken. Ook hier moesten dus de lassen van onder naar boven gelegd worden, het zogenaamde stapelen, omdat deze lassen erg sterk zijn. Gezien de hoogte hebben we dit met een hoogwerker moeten doen.

Aangezien we buiten moesten lassen, kan de wind roet in het eten gooien. We lassen met mig/mag. Om de las te beschermen tegen de inwerking van zuurstof(waardoor las poreus wordt en dus minder sterk) gebruiken we een meng gas van argon en koolstofdioxide, vroeger noemde men dit co2 lassen. De wind kan het gas doen verwaaien/weg waaien, waardoor er geen bescherming is voor de las, deze kan dan poreus worden, dit noemen we gasinsluiting…… Om dit te voorkomen is er gebruik gemaakt van gas gevulde draad. Om de achterkant van deze wand te lassen hebben we gebruik gemaakt van een aggregaat om ons van stroom te voorzien.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.