Selecteer pagina

Montage Daksteunen

Montage Daksteunen

Voor een opdrachtgever in Dronten hebben wij condensor steunen in een bestaande bewaar schuur geplaatst. Met een hoogwerker hebben wij de gaten afgetekend op de bestaande dakspanten en geboord met een magneet boormachine. Vervolgens met een heftruck de steunen op de hoogwerker geplaatst en alles met bouten aan het dakspant bevestigd.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Montage staalconstructie

Montage staalconstructie

Voor een opdrachtgever uit kampen, hebben we een staalconstructie geplaatst van ca 35 ton ijzer. Het ging hier om het realiseren van een winkelpand voor Albert Heijn (AH) te Loppersum. Het bijzondere aan deze constructie is, dat deze aardbeving bestendig is gebouwd, gezien de aardbevingen door de gaswinning rondom Groningen. Er is 1 wand met kolommen mee gestort (beton) in de vloer constructie, dit word een zogenaamde brandmuur genoemd, deze blijft ten alle tijden staan. De staalconstructie wordt hier tegen aan gebouwd en bevestigd met speciale afschuif/brand bouten en moeren. Mocht er een (natuur)ramp gebeuren, zoals een aardbeving of brand uitbreken, dan kan de nieuwbouw constructie van de brandwand “afglijden”. Dit deel neemt dan niet de bestaande bouw mee en staat ver genoeg van omringende gebouwen om schade te beperken. Voor het plaatsen van de constructie gebruiken we mobiele hijskranen en hoogwerkers. De constructie wordt als bouwpakket aangeleverd, maar door wijzigingen tijdens het bouwproces, kunnen sommige wijzigingen niet meer op tijd uit/doorgevoerd worden, voordat het op de bouw geleverd wordt. Indien mogelijk passen wij dit ter plaatse op de bouwlocatie aan.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Kolommen aan stalen wanden lassen

Kolommen aan stalen wanden lassen

Voor een opdrachtgever in kampen hebben we stalen wanden aan kolommen gelast. De wanden zijn ca 10 meter hoog. De kolommen zitten ca 18 meter in de grond. Deze wand is onderbroken door een betonvoet van een enorme windmolen van ca 100 meter hoog. Hierdoor moest de wand een stuk uitgebouwd worden, om de molen heen. Aangezien hier veel materialen, zoals oud ijzer tegen aan gestapeld wordt, komen er veel krachten op de wand, tegen de 13 mm dikke stalen platen.

Om deze platen zo strak mogelijk tegen de kolommen te krijgen hebben we deze met een mobiele kraan tegen de kolommen aangedrukt/getrokken. Ook hier moesten dus de lassen van onder naar boven gelegd worden, het zogenaamde stapelen, omdat deze lassen erg sterk zijn. Gezien de hoogte hebben we dit met een hoogwerker moeten doen.

Aangezien we buiten moesten lassen, kan de wind roet in het eten gooien. We lassen met mig/mag. Om de las te beschermen tegen de inwerking van zuurstof(waardoor las poreus wordt en dus minder sterk) gebruiken we een meng gas van argon en koolstofdioxide, vroeger noemde men dit co2 lassen. De wind kan het gas doen verwaaien/weg waaien, waardoor er geen bescherming is voor de las, deze kan dan poreus worden, dit noemen we gasinsluiting…… Om dit te voorkomen is er gebruik gemaakt van gas gevulde draad. Om de achterkant van deze wand te lassen hebben we gebruik gemaakt van een aggregaat om ons van stroom te voorzien.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.