Selecteer pagina

Realisatie trapsparing in domeinschuur

Realisatie trapsparing in domeinschuur

Voor een klant uit de omgeving Emmeloord hebben wij een trapsparing gemaakt in een zoldervloer van een domeinschuur.
Onder de vloer hebben we stempels geplaatst en een heftruck om de betonplaat op te vangen.

De 20 cm dikke betonvloer hebben we ingezaagd met een diamantzaag.

Daarna hebben we raveelijzers in het werk ter plekke gelast, deze raveel ijzers zorgen ervoor dat de vloer niet meer kan zakken.

 

 

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Realisatie kantine in domeinschuur

Realisatie kantine in domeinschuur

Voor een klant uit de omgeving Emmeloord hebben wij een kantine gerealiseerd in een domeinschuur. Voorheen was dit een paardenverblijf/boxen.

Hier hebben wij 2 nieuwe kozijnen geplaatst en schoon lijmwerk opgeleverd van vellingsblokken. Dit zijn kalkzandsteen blokken met een schuin randje(de zogenaamde velling), door deze blokken op elkaar te lijmen ontstaat er een V – groef in de lijmblokken(zie foto’s). Het grote voordeel van deze blokken is, dat er geen stukadoor meer aan te pas komt. De blokken kunnen eenvoudig met een latexverf afgewerkt worden. Om zoveel mogelijk ruimte te behouden hebben we de lijmblokken tegen het traditionele ronde spant gelijmd, hierdoor behouden we de maximale ruimte bij de staldeur en maximale ruimte in de wc die naast de kantine gerealiseerd word.

Door gebruik te maken van R.V.S. buigstrippen en schroeven, koppelen we de muur en het spant aan elkaar, zodat het een stevig geheel wordt.

Bij deze opdracht wou de klant zelf de afwerking uitvoeren, zoals deuren afhangen, keuken/wasbak plaatsen, riolering aansluiten en Electra plaatsen.

Hiervoor hebben we ruimte vrij gehouden om kabels te kunnen trekken en een gat rond 70 mm met diamant geboord t.b.v. aansluiten wasbak aan de werkplaatszijde.

 

 

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Kruipruimte onder een woning

Kruipruimte onder een woning

Van een kruipruimte onder een woning in kampen, hebben we het zand eerst 80 cm laten uitzuigen, hierdoor hebben we sta-hoogte kunnen creëren, vervolgens netjes uitvlakken, plastic leggen en bewapening aanbrengen, dit alles door het kleine kruipluik.

Vervolgens hebben we met een pomp het beton gestort. Na een aantal dagen drogen hebben we kalkzandsteen blokken op de nieuwe betonvloer tot de onderkant van de bestaande fundering gelijmd. De hete lucht verwarming hebben we verplaats en ingekort, hierdoor kregen we in de nieuwe kelder een vrije doorloop, zonder je hoofd te stoten.

De standleiding van het riool/ vuilwater/douchewater en wc afvoer hebben we omgelegd, om meer ruimte te realiseren voor de begaanbaarheid van de vaste trap die ons in de kelder moet brengen. Hiervoor hebben we onder de bestaande verdiepingstrap(oude voorraadkast) een gat van ca. 2 bij 1 meter gezaagd. De aansluiting op de bestaande muren hebben we netjes uit getimmerd en vervolgens zijn alle wanden door stukadoor vlak en strak gemaakt. De vaste trap kon geplaats worden en het elektra kon aangelegd worden. De realisatie van een kruipruimte naar kelder is hiermee afgerond.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

Montage staalconstructie

Montage staalconstructie

Voor een opdrachtgever uit kampen, hebben we een staalconstructie geplaatst van ca 35 ton ijzer. Het ging hier om het realiseren van een winkelpand voor Albert Heijn (AH) te Loppersum. Het bijzondere aan deze constructie is, dat deze aardbeving bestendig is gebouwd, gezien de aardbevingen door de gaswinning rondom Groningen. Er is 1 wand met kolommen mee gestort (beton) in de vloer constructie, dit word een zogenaamde brandmuur genoemd, deze blijft ten alle tijden staan. De staalconstructie wordt hier tegen aan gebouwd en bevestigd met speciale afschuif/brand bouten en moeren. Mocht er een (natuur)ramp gebeuren, zoals een aardbeving of brand uitbreken, dan kan de nieuwbouw constructie van de brandwand “afglijden”. Dit deel neemt dan niet de bestaande bouw mee en staat ver genoeg van omringende gebouwen om schade te beperken. Voor het plaatsen van de constructie gebruiken we mobiele hijskranen en hoogwerkers. De constructie wordt als bouwpakket aangeleverd, maar door wijzigingen tijdens het bouwproces, kunnen sommige wijzigingen niet meer op tijd uit/doorgevoerd worden, voordat het op de bouw geleverd wordt. Indien mogelijk passen wij dit ter plaatse op de bouwlocatie aan.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.