Selecteer pagina

Kolommen aan stalen wanden lassen

Voor een opdrachtgever in kampen hebben we stalen wanden aan kolommen gelast. De wanden zijn ca 10 meter hoog. De kolommen zitten ca 18 meter in de grond. Deze wand is onderbroken door een betonvoet van een enorme windmolen van ca 100 meter hoog. Hierdoor moest de wand een stuk uitgebouwd worden, om de molen heen. Aangezien hier veel materialen, zoals oud ijzer tegen aan gestapeld wordt, komen er veel krachten op de wand, tegen de 13 mm dikke stalen platen.

Om deze platen zo strak mogelijk tegen de kolommen te krijgen hebben we deze met een mobiele kraan tegen de kolommen aangedrukt/getrokken. Ook hier moesten dus de lassen van onder naar boven gelegd worden, het zogenaamde stapelen, omdat deze lassen erg sterk zijn. Gezien de hoogte hebben we dit met een hoogwerker moeten doen.

Aangezien we buiten moesten lassen, kan de wind roet in het eten gooien. We lassen met mig/mag. Om de las te beschermen tegen de inwerking van zuurstof(waardoor las poreus wordt en dus minder sterk) gebruiken we een meng gas van argon en koolstofdioxide, vroeger noemde men dit co2 lassen. De wind kan het gas doen verwaaien/weg waaien, waardoor er geen bescherming is voor de las, deze kan dan poreus worden, dit noemen we gasinsluiting…… Om dit te voorkomen is er gebruik gemaakt van gas gevulde draad. Om de achterkant van deze wand te lassen hebben we gebruik gemaakt van een aggregaat om ons van stroom te voorzien.

Geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.